Левски победи с минималното 1:0 Черно море в контрола, играна в Правец. Единственото попадение падна в последната 90 минута на мача и бе дело на завърналия се преди дни в тима Антонио Аниете.

В началото на срещата защитникът на "сините" Сърджан Лукин получи травма и беше заменен от Александър Александров. Състоянието му все още не е напълно ясно, но е много вероятно той да пропусне предстоящия двубой на 14 юли с Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Припомняме, че със сигурност аут за мача е Хеан Деса, който също е с контузия.

През първата част "моряците" бяха по-дейният отбор, но така и не съумяха да създадат чиста голова ситуация. Играчите на Левски пък не сътвориха абсолютно нищо в предни позиции, като за 45 минути отправиха един удар към противниковата врата. Той беше дело на Мики Орачев, който обаче стреля твърде неточно и топката излезе в аут.

През второто полувреме столичани се активизираха и показаха далеч по-силна игра. В 79-ата минута Адениджи с глава пропусна да се разпише от изгодна позиция. В 81-ата минута Георги Костадинов бе изгонен за остри реплики срещу съдията Ангел Ангелов. При центрирането от фаул Траянов вкара във вратата на Чворович, но съдията отсъди нарушение срещу сръбския вратар.

В 90-ата минута Левски получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Антонио Аниете, който стреля точно и донесе успеха на своя тима. 

Двубоят беше генерална репетиция за "сините", които в четвъртък гостуват на Марибор в среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. 

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 0:1
0:1 Аниете (90)

Левски: Йоргачевич, Сашо Александров, Минев, Лукин, Пиргов, Де Ноойер, Прохазка, Костадинов, Нар, Орачев, Христов
Резерви: Иван Чворович, Ивайло Найденов, Атанас Кабов, Божидар Краев, Станислав Иванов, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи
Треньор: Люпко Петрович

cherno_more.JPGЧерно море: Чанович, Сукуп, Златков, Цветков, Венков, Георгиев, Илиев, Паланков, Романов, Коконов, Андонов
Резерви: Иван Дюлгеров, Емил Михайлов,Траян Траянов, Мартин Костадинов, Пламен Николов, Илиян Неделчев, Андреас Васев, Георги Радев, Валентин Йосков, Николай Минков, Ян Малик, Паоло Енрике, Дени Симеунович
Треньор: Георги Иванов

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа