Левски спечели с 3:1 при гостуването си в Ловеч на Монтана и е на три точки зад лидера Лудогорец. Успехът за "сините" дойде след голове на Божидар Краев, Димитър Пиргов и резервата Илиян Мицански, а точен за последния в Първа лига беше Костадин Дяков. Реализираният от Пиргов гол беше изключително красив и рядко виждан по българските терени. В 60-ата минута бранителят се разписа със странична ножица, за да поведе Левски за втори път в мача. В добавеното време пък Мицански вкара първото си попадение с екипа на "сините" и дебютно за него в родния елит.

За гостуването в Ловеч треньорът на Левски Елин Топузаков не можеше да разчита на наказания Роман Прохазка, както и на контузения национал Георги Костадинов. Топчо реши да даде шанс на Галин Иванов, който беше на терена близо час и се отчете с добра игра. Опитният халф беше имаше немалка заслуга за първия гол, а самият той можеше също да отбележи, но направи няколко пропуска. Първият от тях беше в 12-ата минута. Нар подаде към Галин Иванов в наказателното поле на Монтана, бившият играч на Литекс и Славия бе оставен непокрит, но не съумя да вкара.


По-напористата игра на избраниците на Топчо доведе до откриване на резултата в 32-ата минута. Галин Иванов напредна по дясното крило и центрира успоредно на голлинията, Христо Иванов изби, но последва добавка на Аниете, след което пък Шоко изби от голлинията. Топката стигна до Краев, който със силен удар отбеляза - 0:1.

След попадението "сините" необяснимо намалиха оборотите и логично бяха наказани. В 41-ата минута Костадин Дяков изравни, възползвайки се от това, че никой от играчите на Левски не го пазеше, и с удар по земя не остави шанс на Боян Йоргачевич - 1:1. В ситуацията Стивън Петков попречи на видимостта на вратаря, който се наложи да вади топката от мрежата си.

Второто полувреме столичани не позволиха изненада и отново поведоха, след като преди това пропиляха няколко изгодни ситуации. В 60-ата минута обаче Димитър Пиргов блесна със страхотен гол за 1:2. При корнер резервата Мехди Бурабия центрира в наказателното поле на домакините, където защитникът засече от въздуха и със странична ножица реализира, като топката се отби и в напречната греда, за да влети в мрежата на Монтана.

До края Топузаков даде шанс и на Илиян Мицански, който се възползва по отличен начин и вкара първото си попадение за Левски и негово дебютно в българския елит. Бившият нападател на Кайзерслаутерн, Карлсруе и редица други чуждестранни клубове влезе в 72-ата минута на мястото на изигралия слаб мач Бабатунде Адениджи. В 92-ата Мицански беше оставен непокрит в малкото наказателно поле на Монтана и след центриране на Сашо Александров направи точна добавка отблизо - 1:3.

Следващият мач на Левски е домакинство на Локомотив (Пловдив) на 26 ноември, когато Монтана приема Черно море.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига

МОНТАНА - ЛЕВСКИ 1:3
0:1 Божидар Краев (32), 1:1 Костадин Дяков (41), 1:2 Димитър Пиргов (60), 1:3 Илиян Мицански (90+2)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
4 - Силен удар на Краев, Христо Иванов спаси.
12 - "Сините" пропуснаха отличен шанс! Нар центрира в наказателното поле към Галин Иванов, който беше оставен непокрит, но не успя да уцели топката.
19 - Делегатът на мача призова феновете на Левски да престанат с пиротехниката. Мачът вече 5 минути не се играе. Димната завеса се разсейва бавно, защото няма вятър.
32 - ГОООЛ! Левски повежда с гол на Божидар Краев! Галин Иванов напредна по дясното крило и центрира успоредно на голлинията, но Христо Иванов изби. Последва добавка на Аниете, Шоко изби от голлинията. Топката след това стигна до Краев, който със силен удар прониза Христо Иванов.
41 -
ГОООЛ! Монтана изравнява - 1:1! Костадин Дяков изравнява! След продължителна атака отдясно, последва балонно центриране към Сергей Георгиев, който свали с глава към Дяков на границата на наказателното поле, той беше оставен непокрит и с удар по земя не остави шанс на Йоргачевич. В ситуацията Стивън Петков попречи на видимостта на вратаря.
45 - Добавеното време е 6 минути.
45+6 - Край на първото полувреме.
-----
46 - Начало на второто полувреме.
51 - Галин Иванов подаде към Адениджи, но прекалено силно и нигериецът не успя да засече в мрежата на Монтана.
55 - "Сините" пропускат нова възможност. Галин Иванов получи в наказателното поле, излъга защитник и стреля силно, но Христо Иванов със сетни усилия изби в корнер.
58 - Галин Иванов поиска дузпа. След негово центриране топката срещна ръката на Контохристос, който не я беше прибрал до тялото си, както твърдеше съдията зад вратата. Сигнал за наказателен удар не последва.
60 -  ГОООЛ! Левски отново повежда! Страхотен гол на Димитър Пиргов - 1:2! "Сините" изпълниха "на късо" корнер, Мехди Бурабия центрира в наказателното поле, където защитникът засече от въздуха и със странична ножица реализира, като топката се отби и в напречната греда, за да влети в мрежата на Монтана.
80 - Удар на Петър Атанасов е уловен от Йоргачевич.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+2 -  ГОООЛ! Мицански бележи за Левски - 1:3! Нападателят на гостите беше оставен непокрит точно пред Христо Иванов и след центриране на Сашо Александров направи точна добавка отблизо.
90+3 - Край на мача. Левски победи Монтана с 3:1.

Резултат с изображение за фк монтанаМOНТАНА: 1.Христо Иванов, 14.Христос Контохристос (87 SubstitutedSubstituted 28.Маркиньос), 29.Диарасуба Бамба, 3.Иван Михов, 23.Шоко, 25.Костадин Дяков (77  SubstitutedSubstituted 7.Даниел Генов), 8.Георги Коруджиев, 16.Стивън Петков (64  SubstitutedSubstituted 11.Андреас Васев), 22.Сергей Георгиев, 24.Фернандо да Силва, 20.Петър Атанасов
Резерви: 33.Ивайло Василев, 11.Андреас Васев, 21.Александър Веселинов, 20.Николай Чипев, 7.Даниел Генов, 28.Маркиньос, 9.Атанас Илиев
Треньор: Атанас Джамбазки

Резултат с изображение за левски фк
ЛЕВСКИ: 29.Боян Йоргачевич, 25.Сашо Александров , 3.Димитър Пиргов , 5.Александър Александров, 14.Веселин Минев, 8.Джереми Де Нойер, 7.Франсис Нар (87   SubstitutedSubstituted 11.Хеан Деса), 12.Божидар Краев , 10.Галин Иванов (59  SubstitutedSubstituted 27.Мехди Бурабия), 20.Антонио Аниете, 17.Бабатунде Адениджи (72  SubstitutedSubstituted 9.Илиян Мицански )
Резерви: 21.Иван Чворович, 44.Виктор Генев, 6.Ивайло Найденов, 2.Сърджан Лукин, 27.Мехди Бурабия, 11.Хеан Деса, 9.Илиян Мицански
Треньор: Елин Топузаков

Ловеч, Градски стадион
Съдия: Ангел Ангелов