Три мача от 21-ия кръг на Първа футболна лига се играят днес. В тях преследвачите на лидера Лудогорец - Левски, ЦСКА и Локомотив (Пловдив) ще се борят за три точки, които да ги доближат до разградчани и да ги затвърдят в битката за евротурнирите.

Първият мач за деня е от 13:00 часа на "Лаута", където пловдивските "смърфове" посрещат борещите се за оцеляване бургаски "шейхове" от Нефтохимик. Очаква се Локо да няма проблеми, тъй като последната загуба от бургазлии е от 2002 година.

Леко трябва да мине и мачът на Левски с Локомотив (Горна Оряховица) (17:30 часа), още повече, че "синият" клуб преживява тежък период заради оттеглянето на собственика Спас Русев и ще иска да зарадва феновете у дома, още повече след загубата от Пирин с 0:1 в Благоевград в предишния кръг.

Най-заслужаващ етикета дерби изглежда да бъде двубоят между Берое и ЦСКА от 15:00 часа. Заралии имат славата на силен домакин, но това не е точно така срещу ЦСКА. Последната победа на "зелените" над "червените" в Стара Загора е от 2010 година и е за Купата, а балансът им за първенство сочи 10:66 успеха в полза на ЦСКА. Двата тима започнаха новата година с ударни победи - 4:0 над Дунав за Берое и 2:0 за ЦСКА срещу Черно море във Варна, което е предпоставка за интересен мач. 

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига