Треньорът на националния ни отбор Петър Хубчев спазва традицията да трупа опит в клубовете от Бундеслигата и да се запознава с нововъведенията във футбола. Специалистът ежедневно посещава тренировки на германски отбори, след като в последните месеци почти не пропускаше мач от българската Първа лига, селектирайки футболисти за държавния тим.

Сега Хубчев е при семейството си във Франкфурт и използва времето да следи изкъсо заниманията на местния Айнтрахт, където се чувства като у дома си. Героят от САЩ`94 беше стълб в защитата на отбора, след което известно време бе и наставник на младежкия му тим. Бившият клуб на националния ни селекционер в момента е на петото място в Бундеслигата.

На заниманията Хубчев е придружаван от помощниците си Георги Донков и Левон Апкарян. Триото посещава и занимания на Хофенхайм и Майнц.

БЛИЦ СПОРТ научи още, че националният ни селекционер попива и от методите на работа на чудото в Бундеслигата - младият треньор Юлиан Нагелсман, който за момента води блестящо Хофенхайм. Отборът е на четвъртото място в Бундеслигата, а Хубчев и асистентите му са изгледали на живо нулевото равенство между Айнтрахт (Франкфурт) и Хофе. В петък селекционерът на България ще наблюдава на живо и срещата на Хофенхайм с Борусия (Дортмунд).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ