Петър Хубчев беше изключително доволен от сладката победа с 2:0 над Холандия в световните квалификации. Успехът съхрани шансовете на България за класиране на Мондиал 2018 в Русия. 

"Не мисля, че се получи чак толкова атрактивен мач. Това обаче бе голяма крачка напред към нещото, което ние, треньорите, искаме още от първия ден - да се покажем като отбор и да се раздадем на 100%. От тази гледна точка бе най-добрият ни мач до момента. Разбира се, ранното попадение на Спас Делев ни помогна много", каза Хубчев.

"Тактически през първата част стояхме перфектно на терена. Няма как да не бъда доволен от видяното. Имаше и пропуски, най-вече във физическото състояние на отбора. Вижда се, че състоянието ни не е на европейско ниво. Постепенно обаче ще изчистваме грешките", продължи треньорът. 

"Следващите мачове в групата ще покажат дали наистина вървим във възходяща линия. И друг път през годините сме побеждавали силни отбори и след това сме допускали грешки. Публиката ще я върнем само с подобни срещи - не толкова с атрактивен футбол, а по-скоро с дух и желание. За мен публиката тази вечер не бе малко и бе на невероятно ниво. Ние, от своя страна, трябва да стоим здраво стъпили на земята, да не правим големи и грандиозни изказвания и да работим много”, добави Хубчев.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​