Христо Янев даде пресконференция за първата си написана книга. Настоящият треньор на Нефтохимик от няколко дни се гордее с трилъра "Единственият начин". На брифинга днес в Пресклуб България освен авторът, присъстваха издателят Йордан Антов и изпълнителният директор на издателство "Лексикон" Алина Караханова.

Официалното представяне на книгата "Единственият начин" ще бъде на 15 декември от 18:00 часа в зала 8 на НДК.

"Тази идея ми се въртеше в главата доста отдавна. Имах мечта, която преследвах. Благодаря на "Лексикон", че повярваха в мен и ми подадоха ръка. Исках да е трилър - този жанр развлича ежедневието", каза Христо Янев на брифинга днес.

Голяма част от действията в трилъра се развиват във френския град Гренобъл, където Христо Янев игра преди няколко години. На въпрос на БЛИЦ, от този град ли пази най-добри спомени, Янев отговори: "Запознат съм детайлно и отлично с местата, които съм описал в книгата.

"Историята в книгата е напълно измислена, някои от имената съм ги чул, докато бях във Франция, а други съм ги добавил аз. Надявам се да е интересно на читателите. Когато започнах да пиша, все още бях футболист, но знаех, че кариерата ми приключва. Имах повече свободно време, бях изолиран и често оставах сам със себе си, за да избистря идеите си", каза още Янев.

"Имаме идея да напиша за всичко, което се случи в ЦСКА през изминалата година. Хората ме спират и ме питат какво точно стана. Знам много неща и съм сигурен, че ще бъде интересно. На този етап обаче това са само предварителни идеи и разговори, нищо конкретно", допълни бившият футболист и треньор на ЦСКА през миналия сезон.

На въпрос: "Кога се промени и от онзи футболист с онова поведение преди години, сега изглеждаш по такъв начин", Христо Янев отговори: "Знам за какво ме питате. Съжалявам за поведението си като футболист в България. Мислех, че всичко, което хвърчи, се яде. Не се отнасях по най-добрия начин с хората. Когато отидох във Франция за първи път видях друго отношение. Там всички в отбора и съблекалнята бяхме равни. Имаше еднакво отношение към всички. Отдавам поведението си преди на това, че бях млад, неопитен и е нямало кой да ми каже какво е правилно и какво не. Сега се опитвам да бъда коректен с всички и да възпитам по този начин футболистите, с които работя."
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ