Българският национал Ивелин Попов застана пред медиите преди предстоящата във вторник (6 септември) квалификация за Мондиал 2018 срещу Люксембург.

„Всички осъзнаваме важността на този мач и искаме да стартираме с една хубава победа, да дадем заявка, че ще се борим доста сериозно в тези квалификации. Вече няма лесни съперници. Видяхте и на Европейското, че всички отбори играят силно. Ще се борим с повече себераздаване, хъс и мотивация“, призна Попов.

„Всички видяхте, че изиграхме недобри мачове в Япония, на никой не му е приятно и не иска да си ги спомня. Заради това има леко напрежение. Затова искаме да победим в престоящия мач. Сметки не обичам да си правя, пожелах си само да съм здрав, да запишем повече победи и да радваме феновете. Не, че тръгваме без цели. Всеки има някакви очаквания, всеки един спортист е мотивиран вътрешно в себе си. През годините се опарихме от изхвърлянията и сега сме по-приземени“, коментира националът.

„Не искам да коментирам информациите за трансфери. Играч съм на Спартак (Москва) до 2019 г. Хората там ме уважават, вярват в мен, подкрепят ме. Някои от информациите са истина, някои не. Несериозно е да ме сравняват с Ван Бастен заради един гол“, завърши Ивелин Попов.