Интернационалният Локомотив (Горна Оряховица), който започна с 9 чужденци сред титулярите, отстъпи с 0:1 у дома пред Ботев в двубой от Първа лига. В тима на Иван Колев бяха привлечени близо дузина нови футболисти през паузата, но поне днес те не показаха класа, а може би и все още не са обиграни.

"Канарчетата" пък откриха заместника на Жоао Пауло, който премина в Лудогорец. това е новото попълнение Фернандо Виана, който ознаменува дебюта си с екипа на пловдивчани с гол още в 9-ата минута. Косоко нахлу в наказателното поле, не успя да стреля добре, но топката попадна във Виана, който на празна врата вкара за 1:0 в полза на "канарчетата".

Срещата не се отличи с много футболни качества, но гостите от Пловдив заслужено стигнаха до успеха. Другата добра новина за тях бе завръщането на Лъчезар Балтанов, който не бе играл от началото на сезона заради тежка контузия.

Няколко нелепи изяви имаше стражът на Локо (ГО) Банков, който определено нямаше ден и се запомни единствено с две комични отигравания.

Ботев се изкачи на седмо място и само на точка от първата шестица. Локомотив (Горна Оряховица) пък заема предпоследна позиция с 18 точки.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига



Локо (ГО) - Ботев 0:1
0:1 Фернандо Виана (9)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
9- ГОЛ ЗА БОТЕВ! Косоко нахлу в наказателното поле, не успя да стреля добре, но топката попадна във Виана, който на празна врата вкара за 1:0 в полза на "канарчетата"!
18- След заучено изпълнение на фаул Вутов центрира, а на метър от вратата Генев не успя да вкара с глава
21- Косоко изведе Виана, който обаче стреля в аут от линията на пеналта
37- Центриране от фаул към Муса, който отклони с глава, Чворович успя с една ръка да отклони решаващо в напречната греда и корнер
45- Край на първото полувреме
_____________________
46- Начало на второто полувреме
59- ГРЕДА! Неделев стреля от фаул, а топката среща левия страничен стълб
65- Нова неумела намеса на Банков, който излезе да пресече подаване за Виана, но се подхлъзна. Все пак вратарят на домакините успя да се върне преди своя съперник и да хване топката
90- Край на мача

Резултат с изображение за локомотив горна оряховицаЛокомотив: 91.Николай Банков, 15.Жан Амброуз, 5.Мартин Кавдански, 38.Дуде Н`Донгала, 27.Игор Джоман, 14.Рихави Кифуети, 28.Мохамед бен Отман (68-4.Николай Христов), 75.Меди Фенуш (79-37.Венцислав Керчев), 23.Юлис Ндонг, 8.Милен Желев, 9.Софиан Муса (66-77.Любомир Генчев)
Резерви: 1.Стефано Кунчев, 33.Стефан Цонков, 37.Венцислав Керчев, 23.Владислав Узунов, 77.Любомир Генчев, 22.Карл Мадианга, 4.Николай Христов
Треньор: Иван Колев

Резултат с изображение за ботев пловдивБотев: 99.Иван Чворович, 18.Радослав Терзиев, 4.Виктор Генев, 24.Лазар Марин, 2.Цветомир Панов, 17.Лъчезар Балтанов, 20.Омар Косоко (77-7.Фелипе Бризола), 10.Серкан Юсеин, 8.Тодор Неделев, 39.Антонио Вутов (86-14.Меледже Омнебес), 9.Фернандо Виана(89-19.Борис Тютюков)
Резерви: 22.Георги Георгиев, 25.Крум Стоянов, 6.Даниел Златков, 19.Борис Тютюков, 22.Милко Георгиев, 7.Фелипе Бризола, 14.Меледже Омнебес
Треньор: Николай Киров

Горна Оряховица, ст. "Локомотив"
Съдия:
Николай Йорданов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна 

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига