Локо (Сф) стана за смях и на кокошките, след като загуби с 1:3 гостуването си на третодивизионния Мастер в мач от 1/16-финалите в турнира за купа България. Въпреки поражението столичани все пак се добраха до следващата фаза, благодарение на гола си на чужд терен. Първият мач бе завършил 2:0 за “железничарите”.

Домакините от Бургас натиснаха съперника още от първата минута и показаха, че не смятат да се предават. Локомотив пък не можа да организира добре играта си. Дали заради отсъствието на част от основните футболисти или просто заради прекалено краткото време от назначението на Емил Велев за треньор, но е факт, че “железничарите” направиха куп грешки и в двете фази на играта.

Резултатът откри Емил Рачев в 17-ата минута. Секунди по-късно обаче Георги Христов изравни. Попадението на “червено-черните” не обезвери домакините, които продължиха да натискат и да търсят победата. Малко след почивката Рачев вкара втория си гол в мача.

В 64-ата минута Локомотив остана и с човек по-малко след като вратарят Валентин Галев получи червен картон и пое преждевременно към съблекалнята. Ужасът за “железничарите” стана пълен в 78-ата минута, когаго Никжолай Стойчев покачи на 3:1. До края на мача Мастер се хвърли на финален щурм да търси и четвърти гол, с който да си осигури класиране на 1/8-финалите за Купа България, но не сполучиха.

Така новият треньор на Локо (Сф) Емил Велев стартира със срамна загуба от аматьорски тим, но все пак тимът му продължава напред в турнира.