Мачът от 19-ия кръг на Югоизточната "В" група между Асеновец и Марица (1:1) в Асеновград завърши със скандал.

Регионалното дерби предложи повече борба на лошия терен на стадион “Шипка”, отколкото футболни достойнства. Срещата беше равностойна и интересна, но за съжаление завърши със спречкване между двата отбора.

Александър Стойчев даде преднина на Асеновец още в 10-ата минута, а в добавеното време Димитър Мичков се оказа най-съобразитилен и донесе точката за Марица. След гола фен на домакините нахлу на терена, опитвайки се да се саморазправи с вратаря на гостите от Пловдив Илия Николов, вероятно изнервен от неговата радост след изравнителното попадение. Секунди преди това стражът беше замерен с бирена бутилка. Наложи се намесата на охранителите, които заедно с помощник-треньора на Асеновец Даниел Спасов изведоха нервния фен. Привърженици на асеновградчани продължиха да обиждат Николов, наричайки го “гяур”, пишат от Марица на страницата си във "Фейсбук".

Главният рефер изнесе все още търкалящата се по терена бирена бутилка извън него, показвайки я на делегата на мача, след което поднови играта. В оставащите секунди не се случи нищо и мача завърши 1:1.

След последния съдийски сигнал от резервната скамейка на домакините на терена нахлу футболист на Асеновец. Той се отправи към вратаря на Марица Илия Николов и разправията започна отново, като на терена вече имаше и 5-6 фена от привържениците. Със съдействието на охраната всичко се размина без последствия.


 Kласиране, програма и резултати в четирите "В" групи - ТУК !!!