Легендата на българския футбол Златко Янков коментира пред БЛИЦ СПОРТ победата на националния отбор с 2:0 над Холандия в мач от Група „А“ на квалификациите за Мондиал 2018. Героят от САЩ'94 беше категоричен, че тактиката на селекционера Петър Хубчев е била ключова за извоювания успех.

„Още преди мача Петър Хубчев каза, че трябва да играем внимателно в защита и да изчакваме своите възможности. Точно това се и случи. Много добра игра и в защита, и в нападение. Нашите добре бяха групирани и напред се възползвахме от шансовете. Използвахме добре бързината на Спас Делев, Ивелин Попов и Александър Тонев, въпреки че Попов малко се загуби на тази позиция. Останалите се представиха добре в защитен план. Николай Михайлов направи изключително важни спасявания“, коментира Златко Янков.

„Спас Делев може да бъде отличен заради самочувствието, с което отбеляза двата гола. Възползва се отлично от грешките на младия Де Лихт, който за наше щастие не се намеси правилно при втория гол. Грешките са част от футбола и без тях няма да е интересно. Целият отбор се представи прекрасно. Тактиката беше ключова за успеха. Не позволихме на холандците да играят и неутрализирахме силните страни на Робен, а на всички е ясно за какъв футболист говорим. Сигурен съм, че можем да изненадаме Холандия и като гост. Няма как да ни бият с такава игра!“, призна бившият национал.

„Дано тази победа над Холандия накара хората от по-силните първенства да обърнат внимание на нашите футболисти. Дори и турците загърбиха нашия пазар, но се вижда, че има какво да им предложим. Успехът е много важен. Ще даде самочувствие на момчетата, но и спокойствие на Хубчев за работата му. Сега има време до следващия мач на националния отбор, но работата не бива да спира“, завърши Фара.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ