Шампионът Лудогорец гостува днес на Монтана в отложен мач от 17-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 15:00 часа на "Васил Левски" и се явява генерална репетиция за "орлите" преди първия 1/16-финал с ФК Копенхаген. Лудогорец приема датчаните на Националния стадион в четвъртък от 20:00 часа.

За мача с Монтана днес Георги Дерменджиев ще разчита на най-доброто. Треньорът има само една въпросителна относно стартовия състав. Дерменджиев се колебае кого измежду Мисиджан и Джоди Лукоки да постави на дясното крило. Новото попълнение Жоао Паоло се очаква да остане резерва. На пейката ще е и румънският нападател Клаудиу Кешерю за сметка на Джонатан Кафу, който ще води атаката. Бразилецът не беше продаден през зимата, въпреки многото оферти, които бяха пристигнали за него. В предни позиции Кафу ще бъде подпомаган още от сънародниците си Вандерсон и Марселиньо, а вътрешни халфове ще бъдат капитанът Светослав Дяков и Абел Анисе.

На вратата ще започне Владислав Стоянов, а в защита се очаква Дерменджиев да се довери на Натанаел, Моци, Паломино и Минев.

Треньорът на Монтана Атанас Джамбазки през зимната пауза подсили тима от "Огоста" с няколко чуждестранни попълнения, които са пред дебют в българското първенство - вратарят от Черна гора Неманя Скекич, защитниците Яколич и Игуманович, както и сръбският халф Джордже Ивеля.

В класирането Лудогорец е лидер с 47 точки, вторият Левски има 43, а Монтана е на дъното с едва 9 в актива си.

Вероятни състави:

Монтана: Скекич, Яколич, Михов, Бамба, Игуманович, Гаджев, Ивеля, Георгиев, Петков, Генов, Илиев

Лудогорец: Стоянов, Натанаел, Паломино, Моци, Минев, Анисе, Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Мисиджан, Кафу

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига