Двамата лидери на Септември (София) - Борис Галчев и Янко Сандански, се обединиха около мнението, че съмнителните чужденци убиват българския футбол.

„Не е редно знайни и незнайни наемници да лишават кадрите от школите от възможността да покажат уменията си", коментира пред "Меридиан Мач" бившият капитан на ЦСКА. Не е тайна, че той многократно е критикувал легионерите, играещи по родните терени. Според него именно това е причината и за липсата на резултати на националния тим в последните години.

„Излизаме за победа срещу Царско село в неделя, ще се опитаме да спечелим и останалите двубои да края на сезона", добави пък Сандански. 

„Всички състезатели в нашия отбор са достатъчно обиграни, включително и по-младите, така че е напълно нормално да имаме амбиция за участие в Първа лига", добави халфът.

Двамата са единодушни по въпроса за културата на българския фен, като подчертаха, че тя трябва драстично да се повиши, за да може и футболът ни да върви нагоре. Те допълниха още, че публиката ще се върне по стадионите едва когато се реновират и клубните бази. По отношение на действащия формат за този сезон, те го определиха като неефективен.

Според тях Ювентус ще бъде следващият носител на Шампионска лига, но не отписват и Реал (Мадрид). Що се отнася до втория по сила клубен турнир Лига Европа, Галчев и Сандански считат, че Жозе Моуриньо и Манчестър Юнайтед ще триумфират в него.

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА