Нови любопитни наказания бяха наложени в аматьорските групи:

Зонален съвет на БФС-Пловдив

Тимът на Сокол 2014 (Долни Воден) е глобен със 150 лева за безпричинно неявяване на срещата с Вихър (Строево) от "А" областна група.

Тимът на Бяла река от "Б" областна група - изток е изваден от групата за самоволно напускане на терена преди края на футболната среща с Манолско Конаре. До края на първенството на съперниците му ще бъдат присъждани служебни победи.

По член 28(1) и (5) от Дисциплинарния правилник се изважда от състава на "Б" Областна група "Изток" отбора на ФК"Тракия 2012" с. Бяла река.

По член 6 от Дисциплинарния правилник - ДК обръща внимание на треньора на ФК "Марица" Пловдив юноши-младша възраст Иван Михайлов за неспортсменско поведение по време на срещата между отборите на ФК"Марица" Пловдив и ПФК"Брестник 1948"Пловдив и че при повторен случай ще бъде санкциониран.

По член 36(1) от Дисциплинарния правилник се санкционира с глоба от 50(петдесет) лева г-н Стоян Гущеров вицепрезидент на ФК"Марица 2003" с.Маноле.

Тимовете на Металик-1938 (Сопот) в първенството на Футбол 9 - втора група и Футбол 7 (2005) - първа група се отказаха от по-нататъшно участие в първенството. На съперниците им в отделните кръгове ще бъдат присъждани служебни победи. В тази връзка във Футбол-9 - втора група, на 16 април, събота, срещата между Суперстарс и Асеновец ще започне от 10,00 часа, вместо от 9,00 часа. Мачовете от кръга във Футбол-9 - първа група от неделя, 17 април, са преместени за 16 април, събота, от 13,00 часа. - - - Областен съвет на БФС Перник

По доклад: ДК наказва Крум Е. Симеонов от ФК Левски с. Егълница с лишаване от състезателни права за 4 (четири) срещи, съгласно чл. 23 ал.2 за 4 (четири), считано от 04.04.2016г за плюнка в лицето на съдията при гостуването на Китка (Витановци) от А областна група - 2.