Евентуалният трансфер на българския нападател Венци Христов в шотландския Дънд ще бъде възпрепятстван от правилника на ФИФА. Според разпоредбите на Световната централа футболистът на Нефтохимик би могъл да заиграе в Шотландия, но едва след края на сезона.

Изданието Evening Telegraph обяви, че в договора на Венци Христов с Нефтохимик има клауза, която му позволява да премине без трансферна сума в Дънди, където играе и друг българин Костадин Гаджалов. Медията обаче не се е съобразила с правилника на ФИФА, според който един футболист може да играе в официални мачове за не повече от два отбора в рамките на един сезон. Изключение се прави само ако третият клуб играе в първенство, което започва по различно време от това, в което футболистът е играл за последно - да стартира през зимата или пролетта, а не през лятото или есента.

Както е известно, Венци Христов игра за два отбора през този сезон в родната Първа лига. Нападателят започна първенство с екипа на Левски, но след само четири срещи премина в Нефтохимик.

Вариант пред Венци Христов за трансфер са първенства като например Казахстан, Норвегия или Швеция, които започват в следващите месеци.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига