Феновете на Етър (Велико Търново) призоваха местната власт да започне да изпълнява поетите към клуба ангажименти, и да осигурят финансирането му. "Виолетовите", водени от треньора Ферарио Спасов, спечелиха първенството в Северозападната "В" група и от есента ще бъдат сред професионалистите.

Отвореното писмо на феновете на Етър:

"След вчерашната чудесна победа и завръщането на Футболен клуб Етър там, където му е мястото, а именно в професионалния футбол, ние привържениците на ФК Етър сме силно притеснени от факта, че до този момент няма ясна визия и яснота по какъв начин ще става финансирането и издръжката на отбора през следващата година. Силно се надяваме Кметската институция и Общинският съвет да изпълнят поетите си ангажименти от предизборната кампания и да осигурят финансова рамка с която да се гарантира спокойна и сигурна работа на спортно-техническия екип, треньорският щаб и футболистите през следващия сезон.
 
Треньор на отбора сега е един от най-добрите специалисти в България с доказан опит и успехи в страната. Към него НЕ е проявено нужното внимание и заинтересованост за развитието на отбора в бъдеще, въпреки че той е име, което е чест да работи във всеки един клуб в страната. Ферарио Спасов доказва, че е най-доброто, което се е случвало в този клуб от много години насам - това е човекът, който има ясната визия и възможности да утвърди отбора и да налага и развива млади играчи от великотърновската футболна школа. Познанията и възможностите му са богатство, което не може да се пропилее с лека ръка и за което ние сме готови да се борим с всички средства докрай ...

Недоумение в нас буди и факта, че градоначалниците на други много по-малки и скромни общини правят всичко възможно за подпомагането и развитието на този спорт и са в постоянен контакта с клубовете си, а тук това липсва.

Кметовете на Враца, Свищов, Павликени, Монтана са винаги зад своите отбори и правят всевъзможни неща само и само да постигнат успехи - справка Калин Каменов и Ботев (Враца). Клубът ни направи невъзможното и се пребори с всички, за да се класира първи, но има мъгливо бъдеще - няма ги разговорите и подкрепата, която му е необходима за едно съществуване и достойно представяне в Професионалния футбол.

Ние привържениците на ФК Етър твърдо заставаме зад треньорския щаб в лицето на Ферарио Спасов и настояваме да се вземат спешни мерки за продължаване работата му във Футболен Клуб Етър Велико Търново. Време няма, трябва да се стартира подготовката на отбора за новия сезон, което обаче е невъзможно без твърдо гарантирана финансова рамки и ангажименти от страна на Кмета и Общината към клуба.

Надяваме се това да се случи преди да е твърде късно и клуба да престане да функционира поради несигурността в своето бъдеще и невъзможност за провеждане на подготовка."