Лидерът в Северозападната „В“ група Етър записа поредна победа, този път у дома. Футболистите на Ферарио Спасов надиграха Академик (Свищов) с 3:1 и по този начин си върнаха на "студентите" за поражението през есента със същия резултат.

Мачът от 28-ия кръг се игра пред повече от 1000 зрители на стадион "Ивайло", като подкрепата от трибуните и особено от страна на агитката беше наистина уникална, пише Sport-vt.com. В отсъствието на халфовете Кямил и Анев пред двойката централни защитници играха Скерлев и Трифонов.

Гостите започнаха много надъхано и до 10-ата минута бяха създали три чисти положения. Два опасни удара на Николай Иванов принудиха вратаря Михайлов да избива топката, а в 9-ата минута Стефан Гинчев с параболичен удар прати топката в напречната греда, тя тупна на голлинията и притичалият Тодоров пропусна от чиста позиция също да вкара.

Постепенно домакините се активизираха и Стефан Христов също нацели напречната греда, топката отиде у Петър Димитров, който стреля опасно, но вратарят изби. „Виолетовите” поведоха в 37-ата минута. Стефан Христов бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, която Петър Димитров с хладнокръвен удар в левия ъгъл превърна в 1:0. Това не отказа „студентите” и още в началото на втората част те изравниха. От фаул на границата на пеналта Стефан Гинчев промуши топката през купа от играчи – 1:1.

Четири минути след това Етър си върна преднината. След центриране отляво Петър Димитров с глава находчиво пусна топката пред вратата, където Явор Генчев я засече в мрежата за 2:1.

До края „болярите” се разиграха и държаха непрекъснато инициативата, въпреки опитите за контри на гостите. Стефан Христов първо отдалеч стреля до рамката, а в 60-ата минута с глава отново нацели напречната греда. Още в следващата атака Иван Петков с неспасяем удар вкара за 3:1.

В същото време конкурентът на Етър - Ботев (Враца) не срещна никакви проблеми срещу съименника си от Козлодуй и се наложи с 5:0.

До края на „болярите” остават две стъпки – гостуване в Павликени и домакинство срещу Ботев (Луковит).

 Kласиране, програма и резултати в четирите "В" групи - ТУК !!!