Вторият в Северозападната "В" група Етър се наложиха с класическото 3:0 при гостуването си в Трявна в мач от 22-ия кръг.

Първото полувреме не беше толкова силно за „виолетовите”, но след почивката те бяха неудържими. Ферарио Спасов изненадва с изцяло нова тактическа схема, като на върха на атаката бе Стефан Христов, пише Sport-vt.com. Етърци бяха подкрепяни от солидна агитка от стотина души, дошли организирано с влака, а от над 300 души на стадион „Ангел Кънчев” поне 200 бяха от Велико Търново.

Още в 5-ата минута Кямил стреля след разбъркване, но вратарят на домакините изби с крак. За тревненци пък в 17-ата минута Симеон Иванов изскочи срещу Михайлов, но той излезе навреме и го парира.

В 30-ата минута пловдивският рефер Карагерен подмина фаул срещу Анев, довел до бърза контра на домакините, при която опасен удар на Венци Трифонов бе спасен майсторски от Михайлов. Съдийството бе много спорно, като след почивката два гола на „виолетовите” бяха отменени и бяха несанкционирани опитите на домакините при 0:0 да бавят играта (децата зад вратите не си даваха труд да подават топките и етърци си ги гонеха сами).

„Болярите” водеха играта, но чисти положения създадоха чак в края на полувремето, когато два пъи нацелиха гредите. В 42-ата минута след центриране от корнер капитанът Джихат Кямил с красива задна ножица прати топката в напречната греда, а още в следващата атака същото стори защитникът Иван Скерлев с глава.

В самото начало на втората част Любо Генчев получи разтежение и бе сменен от Петков, а това доведе до размествания в атаката. Силен удар на Петър Димитров в 50-ата минута принуди вратарят да захлупи топката около голлинията, като етърци претендираха че е минала линията.

Голът, който промени целия мач, падна в 52-ата минута. Стефан Христов направи чудесен пробив отляво и сервира топката на Джихат Кямил, който вкара за 0:1. Играчите на Eтър направиха „люлка“ с ръце като поздрав към своя капитан, който вчера стана баща.

Малко след това падна втори гол, дело на Петър Димитров, незнайно защо отменен от размахалия байрака тъчрефер. Домакините изведнъж се разбързаха и се втурнаха да изравняват, което направи мача двуостър и много интересен. В 61-ата минута Петър Димитров излезе в чиста позиция отдясно, но вместо да стреля, пусна на свободния Стефан Христов, който закъсня да засече топката в празната врата. Веднага след това Байчев се освободи технично и стреля над гредата.

Пред вратата на Трявна завря и закипя, въпреки че домакините опитваха атаки. Удар на Кямил в 67-ата минута бе спасен от Киров, а още в следващата атака Петър Димитров от фаул технично стреля на сантиметри над напречната греда. В 70-ата минута Христов центрира към Иван Петков, който от движение стреля в аут. Всичко се реши окончателно в 86-ата минута с много красива триходова комбинация с по едно докосване – Димитров намери вдясно Кирилов, който центрира и резервата Явор Генчев вкара за 0:2. До края „виолетовите” направо развинтиха Трявна и в даденото продължение нова атака отляво завърши с кинжален удар на Петър Димитров за крайното 0:3.