Етър (Велико Търново) постигна 17-ата си поредна победа и завърши на първо място в Северозападната "В" група с 82 точки и голова разлика 100:16. В мач от последния кръг "виолетовите" се наложиха с 4:0 в домакинството си на Ботев (Луковит) и зарадваха феновете си. По трибуните на стадион "Ивайло" присъстваха близо 2500 човека, които създадоха страхотна атмосфера. Бяха пуснати 500 виолетови балона, хрърлени бяха ленти, имаше пироефекти, знамена, както и спациална песен, записана от фенклуба.

Преди мача Петър Димитров получи наградата си за Футболист №1 на Етър за сезона, а публиката приветства цялата детско-юношеска школа, която направи почетна обиколка на „Ивайло“. Три от отборите на Етър продължават на държавни финали битката за шампионските титли.

Първият гол падна в 9-ата минута, когато след центриране на Димитров Любо Генчев отклони топката и тя влезе във вратата за 1:0. В 25-ата Стефан Христов можеше да увеличи преднината на своя тим, но пропусна.

С началото на второто полувреме "болярите" натиснаха съперника. В 49-ата минута Трифонов нацели гредата. Три минути по-късно Иван Петков покачи на 2:0 след асистенция на Петър Димитров. В 59-ата отново Петков вкара за 3:0 след поредно центриране на Димитров. В 81-ата минута Петър Димитров с прехвърлящ удар вкара четвъртия гол в мача и общо номер 100 за Етър в първенството. Така "виолетовите" финишираха с точка пред големия си конкурент Ботев (Враца), който победи с 6:0 Павликени в последния кръг и очакваше помощ от Ботев (Луковит).

 Kласиране, програма и резултати в четирите "В" групи - ТУК !!!