Футболни съдии бяха нападнати и пребити на мач в гоцеделчевското село Корница, след като ядосаха феновете с отсъжданията си, пише Струма.бг.

Екшънът, който едва не завърши фатално, се разигра в последния кръг на Пиринската бундеслига, а арена на събитията бе двубоят между домакините Корница и Барса (Борово), който бе прекратен при резултат 2:1 в полза на местния тим в 78-та мин.

Причина стана побоят, нанесен над съдиите Петър Бъсин, Тодор Добрев и Мехмед Газинов от страна на местните футболисти и публиката, които разиграха грозни сцени.

Страстите избухнали, след като футболист на Барса (Борово) фаулирал състезател на Корница. Нарушението било отсъдено, но футболистът Ахмед с номер 2 от домакините пискал от главния арбитър да покаже и наказателен картон на противника, включително да го изгони от терена.

Реферът не приел „указанията“ и си навлякъл гнева на играча от Корница, който веднага го хванал за врата, почнал да го души, а след това му нанесъл тежки удари в различни части на тялото. Случилото се било възприето като сигнал за масов побой над съдиите, публиката, включително и деца, се втурнала на стадиона и започнали да налагат падналия на земята главен съдия Петър Бъсин и колегите му където сварят.

Благодарение на бързата реакция на частните охранители на мача не се стигнало до по-сериозни последствия за представителите на футболната Темида. Гардовете направили жив щит и извели тримата арбитри до автомобила им, а по пътя футболисти и запалянковци на Корница продължавали да удрят кой когото докопа Бъсин, Добрев и Газинов. В крайна сметка съдийската тройка се добрала до колата на охранителите и веднага били транспортирани до МБАЛ „Иван Скендеров“, където били прегледани от лекарите. Издадени са им медицински документи, доказващи нараняванията, а детайлно описание на събитията било изпратено в доклад до ЗС на БФС в Благоевград от длъжностните лица, начело с дежурния делегат Петър Тасков.

Потърпевшите съдии ще търсят правата си пред Темида и предстои дело по бързото производство срещу побойниците.

„Страшно, много страшно беше там. Май ще трябва да лишат някое населено място като Корница от домакинство. Трябва ли да убият някого, та да се сетят да реагират нормално институциите. Не знам как се отърваха съдиите и как стигнаха на собствен ход до колата, с която ги изведоха от селото. Браво на момчетата от охранителната фирма, защото те направо рискуваха живота си, за да ги извадят. Ако не се бяха намесили, тия момчета от Разлог можеше сега да не са сред живите. Не знам как за 20, 30 или 50 лв. хонорар съдиите си рискуват живота в такива мачове“, коментира присъствал на мача зрител.