Дунав поднесе изненада снощи, побеждавайки с 1:0 Лудогорец в Разград в мач от 27-ия кръг на Първа лига. Герой за гостите oт Русе стана Самир Аясс, който опъна мрежата зад Ренан дос Сантос в 45-ата минута. Така, след гол при единствения удар в очертанията на вратата на домакините, бойкият тим на Веселин Великов успя да измъкне трите точки и да измести Локомотив (Пловдив) от петото място. 

Със снощното отлично представяне на "Лудогорец Арена" "драконите" продължиха да тормозят шампионите и неслучайно вече са считани за техен кошмар. Само Дунав и Левски успяха да победят Лудогорец до момента през този сезон. 

В трите мача между русенци и "орлите" двата тима си размениха по една победа, а веднъж битката им завърши наравно. В 12-ия кръг на 28 октомври Дунав поведе на класния си съперник, като шампионите не допуснаха изненада и спечелиха с 5:3. Двубоят отново бе на "Лудогорец Арена", където русенци домакинстват заради ремонтите на Градския стадион. 

На 18 март в мач от 25-ия кръг Дунав отново се противопостави успешно на милионната селекция на Георги Дерменджиев и измъкна точка от Разград - 2:2. 

Тимът на Веско Великов, в който са предимно български футболисти, отхвърлени от други клубове, доказа, че не е случаен отбор. Именно "драконите" са отборът от Първа лига, който е вкарал най-много голове във вратата на шампионите от началото на сезона - шест попадения в трите им срещи. 

Снощи русенци ликуваха над Лудогорец при третия си опит, слагайки край на отличната им серия. Възпитаниците на Георги Дерменджиев в 24 поредни мача не познаваха вкуса на загубата. Последната загуба на Лудогорец у дома беше на 22 май 2016 година - 0:2 от Берое.

Статистиката от трите мача между Дунав и Лудогорец този сезон:





Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига