Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира жребия на тима за 1/16-финалите на Лига Европа. Българският първенец се изправя срещу друг тим, който завърши трети в групата си в Шампионската лига - датския ФК Копенхаген.

"Те имат 9 точки в Шампионска лига. Това е жребий, ние го приемаме и ще се готвим за този мач. Има доста време , ще направим добра и целенасочена подготовка и ще се види какво ще стане", започна Дерменджиев.

"Не съм добре запознат с възможностите на Копенхаген и скандинавския футбол като цяло. Знам, че играя по-директен стил.
Нямахме предпочитания за жребия, който и да се беше паднал, щяхме да се готвим добре за него", продължи треньорът на Лудогорец.

"Имаме желания и амбиции за класиране напред, но нека вървим стъпка по стъпка. Имаме още един мач и след това ще направим пълен анализ на представянето. Това бе много силен полусезон за нас. Най-силният откакто е създаден отбора. Направихме нещо важно за клуба и за българския футбол - излязохме от групите на Шампионската лига. Искаме постепенно и методично да надграждане. Лудогорец ще израства още", каза още Дерменджиев.

"Изходящите трансфери ще бъдат важни за входящите. Георги и Кирил Домусчиеви ще решават кои играчи ще се продават и кои оферти ще се приемат за нашите футболисти", завърши специалистът.