Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов е пред дебют за мъжкия национален отбор. Юношата на Литекс е сред повиканите от селекционера Петър Хубчев за предстоящата в събота от 21:45 часа световна квалификация с Холандия на "Васил Левски".

"Чувствам се добре, обстановката е перфектна. Много се радвам, че на 20 години съм тук. Няма футболист, който да не мечтае да играе за България", коментира пред Нова телевизия Кирил Десподов.

Нападателят си пожела да натрупа много мачове за България и ЦСКА, и да направи трансфер в чужбина, може би в Италия. "Аз мисля, че не е минус да попадна в такъв момент в националния отбор. За мен е плюс, ако ми се даде шанс за изява. Футбол със страх не се играе. В големи мачове се вижда кой на какво ниво е. Ще се боря, пък дали ще получа място, решава господин Хубчев. Настроението е перфектно. Всички сме амбицирани да измъкнем нещо от мача в събота", продължи младокът.

"Лека-полека започвам да навлизам във форма. Мисля, че мога и още. Преди не бях постоянен", призна Кирил.

"Това все пак е Холандия, те са фаворит в събота. Нашата рецепта е да се раздаваме на повече от 100%. Защо това да не е нашият шанс?! Защо да не сме амбицирани, все пак защитаваме националната фланелка. Млад футболист, ако не е амбициран, по-добре да спре с футбола", завърши Кирил Десподов.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​