Оценката на имуществото на ПФК ЦСКА АД вече е готова. Дружеството струва около 2 милиона лева. Синдик Дора Милева вече се запознава с документацията и трябва да задвижи процедурата, за да се проведе търг за изпукуването на имуществото. Най-ценното в него е емблемата на „армейците” с трите звезди, както и няколко поземлени имота в град Бяла (Варненско) и района на София.

По закон Дора Милева трябва да изпрати молба до съда да бъде организира търг. След това съдът трябва да разреши продажбата на имуществото и да насрочи дата. 14 дни преди тази дата новината за търга ще бъде разпространена със специален бюлетин. А след това се чакат желаещите да закупят имуществото. Припомняме, че през лятото имаше доста кандидати заради емблемата.

Търгът ще се проведе най-рано в средата на месец февруари. С най-висока стойност са емблемата и въпросните имоти. Дружеството има и други активи – старият автобус, служебни автомобили, бюра, столове, компютри. Има много неизползвана стара екипировка, фланелки, шалове и чорапи. Едва ли обаче към тях някой ще прояви интерес.

Твърде вероятно в продажба да бъде пуснато цялото дружество, а не на отделни части. Така с емблемата ще вървят и активите, към които има по-малък интерес. Така ще се избегне ситуацията, в която всички кандидати да искат единствено емблемата, а останалото да бъде непокътнато.