Валери Божинов се надява на повиквателна от новия национален селекционер Петър Хубчев. Нападателят на Партизан се нареди до легенди от калибъра на Паоло Малдини, Жан-Пиер Папен, Хорхе Кампос, Людовик Жули и други. Това стана факт след като в Белград нападателят на Партизан разписа харизматичната фланелка на футболния тим на Министерството на финансите, поднесена му от Кирил Евтимов, който се похвали за този факт в личния си профил във „Фейсбук“. По този начин Божинов стана първият българин, дал автограф върху емблематичната тениска.

На фотосите личи присъствието и на настоящатата приятелка на Валери - сръбската красавица Биляна Дол, която с удоволствие му помага при подписването.

Евтимов и Божинов са приятели от доста време, като бургазлията е гостувал на нападателя и когато той игра в Манчестър Сити. От своя страна футболистът на Партизан бе първият от плеядата звезди, които приеха поканата на Евтимов и игра в демонстративен мач за отбора на родните финансисти. Кирил Евтимов е решен още световноизвестни футболни звезди да оставят подписите си върху екипа, докато Божинов желае и е амбициран да се завърне в Серия "А" и както може да се предполага - в националния отбор на България още за световната квалификация с Беларус, ако продължи да показва добри игри с екипа на Партизан.