Ботев (Пловдив) записа трета загуба в предсезонната си подготовка, след като допусна поражение с 1:3 от Черноморец (Одеса). Това бе пета контрола за "канарчетата" в турския курорт Анталия.

"Канарчетата" бяха по-активният отбор в началото на мача и поведоха още в 9-ата минута чрез Тодор Неделев, който завърши по прекрасен начин атака на Кифуети. Две минути по-късно грешка в отбраната на пловдивчани можеше да доведе до гол, но стражът Валентин Галев се справи със стиуацията. В 30-ата минута Филимонов стреля от фаул, но топката срещна гредата.

Втората част започна с натиск на украинците, които обаче така и не съумяваха да реализират гол във вратата на Галев. В 62-ата минута Нелсън изведе Неделев сам срещу противниковия вратар, но стреля неточно.

Десет минути по-късно Черноморец изравни. Мурашов се възползва от грешка на стража на Ботев, който се подхлъзна и не успя да изчисти една топка - 1:1. В последните две минути на редовното време Матеус отбеляза две попадение, с които донесе успеха за украинския тим.

Следващият двубой на пловдивчани е срещу Рудар на 11 февруари. На 17 февруари те ще премерят сили със Септември (София) в пловдивския квартал Коматево.

БОТЕВ - ЧЕРНОМОРЕЦ (ОДЕСА) 1:3
1:0 Неделев (9)
1:1 Муришов (72)
1:2 Матеус (88)
1:3 Матеус (89)

Ботев: Галев (80-Голас), Ощипко (46-Филипов), Старокин (46-Терзиев), Огнянов, Неделев, Гамаков, Юсейн, Христов, Балтанов (57-Васев), Нелсън, Кифуети (46-Милев) 
Резерви: (Голас, М. Димитров, Купенов, Васев, Терзиев, Тютюков, Игнатов, Кр. Димитров, Марин, Филипов, Милев)