Ботев приема Верея в реванш от полуфиналите на турнира за Купата на България днес от 18:00 часа на стадиона в базата в Коматево. Пловдивчани спечелиха гостуването в Стара Загора с 1:0 и направиха голяма крачка към финала, като днес трябва да довършат започнатото.

В своята история Ботев е достигал 11 пъти до битката за трофея, който печели два пъти през далечните 1962 и 1981 година, когато е под името Купа на Съветската армия. Цели 9 пъти (1947, 1956, 1963, 1964, 1984, 1991, 1993, 1995, 2014) Ботев е бил от губещата страна, като за последно това се случи срещу Лудогорец в Бургас. Разградчани и сега ще са бъдещ съперник, след като разбиха у дома Литекс с 4:0 в първия си полуфинал. Така на 24 май на стадион „Васил Левски“ може да видим повторение на финала от преди 3 години.

Очаква се треньорът на Ботев Николай Киров да заложи в атака на Косоко и Антонио Вутов, а Фернандо Виана да остане резерва. В средата на терена ще действат Неделев, Балтанов, Бризола и Меледже. В защита са титулярите Виктор Генев и Радослав Терзиев в центъра и Цветомир Панов и Лазар Марин по фланговете. На вратата ще застане Иван Чворович.

Отборът на Верея пристига в Пловдив с много кадрови проблеми. Към трайно контузения бранител Мунин се присъединиха Усман Балд, Валери Домовчийски и вътрешният халф Венцислав Бенгюзов. В негово отсъствие до Георги Ангелов в средата на терена ще застане Илиас Хасани. Атаката ще води юношата на БотевГеорги Андонов, подпомаган от капитана Елиаш да Силва. По фланговете ще връхлитат Педро Еуженио и Момчил Цветанов. Защитата е в традиционния си вид - Здравко Ииев, Самуел Инкоом, Иван Бандаловски и Владимир Зафиров.