Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев недоумява как може подобен грозен инцидент да се разиграе в центъра на София, а охранителите на мача да стоят безучастни и да гледат как фенове на ЦСКА бият футболистите му. Инцидентът беше в събота на стадион "Българска армия" след победата на втория отбор на "червените" с 2:1 срещу "железничарите" в срещата от Втора лига. Василев даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ, в което каза, че най-вероятно част от ултрасите на ЦСКА още не могат да понесат шока, нанесен на "армейците" за Купата на България. Припомняме, че Локомотив (София) елиминира "червените" от турнира след победа с 2:1 в "Надежда".

"Много грозна беше картинката в събота, безобразие. Фенове на ЦСКА гониха и биха наши футболисти. Един е ударен в корема, друг отнесе шут. Да, вратарят Сашо Любенов беше ударен. Знаете, че той е юноша на Левски, както и Владислав Мисяк, но какво лошо има от това, играят момчетата. Не знам защо е тази злоба у феновете на ЦСКА. Искаха да влязат в нашата съблекалня. Едва ги спрях, заставайки на пътя им в коридора. Бях се прибрал по-рано в съблекалнята и чаках нашите играчите, за да им се карам за слабия мач", каза Иван Василев.

"Успях да спра озлобелите фенове на ЦСКА в коридора. Бяха 6-7 човека, застанах на пътя им и ги попитах какво правят, че това им поведение не е нормално. Можеше да се стигне до още по-голям инцидент. Само си представете, ако някой от тях ме беше ударил. Сигурно после трябваше да си събирам зъбите от земята. Единият беше толкова озлобял, че с ръка удари ламперията и я изкърти", разказа още за инцидента босът на Локомотив (София) пред БЛИЦ СПОРТ.

"Да, може някой от нашите футболисти да ги е провокирал като е казал нещо, но така ли трябва да се реагира? Голяма простотия е случилото се, не е нормално. Мои футболисти ми разказаха, че играчи на ЦСКА са ги псували и обиждали вътре на терена по време на мача. Явно още ги боли, че ги отстранихме за Купата на България, но ние какво сме виновни, че те играха слабо. Никой не очакваше да продължим, отписваха ни преди мача, но ги елиминирахме. В събота феновете на ЦСКА през цялото време ни обиждаха и ни викаха "говеда". А доколкото знам така обръщат към Левски. Ние сме Локомотив (София)", коментира Иван Василев.

"Случилото се е недопустимо. Футболът не трябва да се превръща във война. Точно заради подобни инциденти хората се отдръпнаха от стадионите. Нямам обяснение и защо охранителите стояха безучастно и гледаха как феновете на ЦСКА гонят нашите футболисти. Нямаше полиция, частна фирма се грижеше за реда. А гардовете така и не се намесиха, стоят и гледат. Ние сме софийски отбори, трябва да се уважаваме. Защо са тези нерви? Сякаш животът ни зависи от този мач", добави босът на Локомотив.

"Не знам какво ще реши Дисциплинарната комисия в петък, а и не мога да им казвам. Делегатът е описал случилото се, доколкото знам", каза още Иван Василев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ