Босна и Херцеговина спечели безапелационно приятелския международен турнир за бездомни хора Sports Management Bulgaria Cup в София. Освен победителите, в състезанието взеха участие и съставите на България, Румъния, „Африка Юнайтед” и бивши играчи на „Отбор на надеждата”.

Тимът на Босна събра 16 точки от 6 мача в рамките на двудневния турнир, който се проведе в събота и в неделя на игрището на Национална спортна база в „Дианабад”. България завърши втора с актив от 7 точки, събран от две победи и загуба с дузпи от Румъния.

Според специфичните правила на световното първенство по футбол за бездомни хора победителят в мач с изпълнение на дузпи печели 2 точки, а загубилият - 1 точка. Отборът на Румъния остана трети със същия актив от точки, но с получен червен картон в първия ден на състезанието, което е решаващо според правилата на Homeless World Cup.

Отборите на България, Босна и Румъния започват участието си на световното първенство по футбол за бездомни хора в Глазгоу на 10 юли и турнирът в София беше последна проверка за тях преди Мондиала.