Шефът на БФС Борислав Михайлов ще се опита да уреди сина си Николай в отбор от Казахстан, пише "България Днес". Вратарят преживява втори кошмарен период в турския Мерсин и най-вероятно ще напусне клуба заради неизплатени заплати.

Отборът е закотвен на последното, 18-о място в турската втора дивизия. Освен това клубът получи забрана за трансфери заради жестоката финансова криза, в която се намира.

Това означава, че има опасност Ники М. отново да остане безработен, а предишният му период като свободен агент показа, че никак не е лесно да му се намери отбор.
Засега като основен вариант за бъдещето на вратаря се очертава Казахстан. Това е държавата, в която има най-солидно присъствие на български треньори.

Шампион на страната е Астана начело с наставника Станимир Стоилов. Именно Мъри беше човекът, който започна да налага Николай като титулярен страж в "Левски" още през 2006 г.
Борислав Михайлов има намерение да помоли Стоилов отново да подаде ръка на сина му в труден момент.

Вариант №2 е Димитър Димитров, който води казахстанския Иртиш. Херо също е бивш треньор на Левски и е в отлични отношения с президента на БФС.

Още един наш треньор работи в бившата съветска република - Стойчо Младенов. Той прави мащабна селекция в Кайсар и може да вземе Михайлов в отбора си.

Още преди вратарят да подпише за втори път с Мерсин, за неговото бъдеще са проучвани и екзотични дестинации. С тази мисия е бил натоварен мениджърът Лъчезар Танев.