БЛИЦ ви представя Марк-Емилио Папазов. Едва ли някой е чувал за малчугана, който удивява на "Герена", а и на останалите места, където се появява с топката в крака. Роден е на 8 октомври 2003 година, но рита предимно с по-големите от него. Тренира основно с "Левски", но тъй като не може без любимата си игра, посещава часове още в Славия и Септември.
 
Марк-Емилио е доста напред с материала, а преди месец записва рекордно постижение - прави 3040 жонглирания, задържайки топката във въздуха цели 47 минути!
RONALDO_01.JPG
"Синът ми е магьосник. Дори целият мъжки отбор на "Левски" да се събере заедно, пак няма да може да подобри постижението му", смята бащата на Марк-Емилио - Иван Папазов.

Той е бивш боксор, в момента работи в КАТ. Майката на Марк-Емилио - Рени, пък е бивша гимнастичка. Малчуганът израства в спортно семейство и е нормално традицията да бъде продължена. Какво се оказва обаче... Ненавършил още 4 годинки, Марк-Емилио е заведен от родителите си на басейна на спортен комплекс "Академик". Смятали да го запишат на плуване, но той не бил съгласен.

"Плачеше, не искаше да влиза в басейна. А аз се надявах, че ще стане гребец от него. Той обаче от малък е влюбен в топката. С нея си ляга, с нея става. Стаята му е като футболно игрище. Постоянно жонглира. Дори счупи полилея. Ходи от едната стая в другата, жонглирайки", разказа пред БЛИЦ майка му Рени.

След категоричния отказ да се гмурка в басейна Марк-Емилио започва да тренира на "Овча Купел". "За първи път проведе занимание на "Славия" на 17 август 2007 година. Първият му треньор беше Илия Величков. При него направи началните стъпки в жонглирането. Величков го научи на основата, а Марк-Емилио след това сам започна да усъвършенства техниката си. Сега треньор в "Левски" му е Веселин Сърбаков", добави майката на таланта.

"Постоянно гледам клипчета с изпълненията на Кристиано Роналдо. Копирам успешно всичките му финтове. Той е любимецът ми. Фен съм на Реал (Мадрид), въпреки че родителите ми симпатизират на Барселона", сподели талантът, който рита еднакво добре и с двата крака, но левачката му била по-добра.

"Сега съм във втори клас. Завърших с шестици по всички предмети. Тръгнах на училище една година по-рано. А на футболния терен ритам с по-големите от мен. Аз съм най-техничният в моята възраст. Най-неприятно е, че от моя клас почти никой не рита. Повечето ми съученици са момичета. Обръщат се към мен с прякора Футболистчето. Когато има тържества в училище - 45-о "Константин Величков", ме карат да жонглирам, а не да пея или да рецитирам стихове", разказа с усмивка на лицето Марк-Емилио Папазов.

През миналата година участва на турнир във Франция. Марк-Емилио е най-малкият в българския тим. "Вкарах гол на един френски отбор, Сафер се казва. Добре се представих", спомня си талантът, който симпатизира на Гара Дембеле и Христо Йовов от играещите в момента в "Левски".

"Надявам се някой ден и аз да играя в мъжкия отбор. След това мечтая да бъда в Реал (Мадрид) и да съм по-добър от Кристиано Роналдо", добавя Марк-Емилио Папазов.

Малкият несъмнено го очаква бляскаво бъдеще. БЛИЦ желае на Марк-Емилио здраве, щастие и страхотна футболна кариера!
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Вижте малка част от уменията на Марк-Емилио Папазов:



RONALDO_16.JPG
RONALDO_17.JPG
RONALDO_38.JPG