С портретите на Трифон Иванов и Клас Ингесон ще излязат ветераните на България и Швеция ден преди световната квалификация на 10 октомври. За предстоящото повторение на малкия финал от САЩ'94 първи разкри БЛИЦ СПОРТ.

Трифон почина на 13 февруари от инфаркт. Легендата на домакините Ингесон пък угасна от рак през 2014 г. Идеята за мача дошла от бившия халф на Левски Илия Илиев, който от години живее в Швеция. В организацията му помогнал и главният мениджър на Сливнишки Герой Венци Рангелов. Двата отбора играха в малкия финал на световното през 1994 г., като нашите загубиха с 0:4.

Под въпрос е участието на Петър Хубчев, който пое националите на пожар, след като Ивайло Петев предпочете да води Динамо (Загреб) и замина за Хърватия. Селекционерът Димитър Пенев разчиташе много на Хубчев, тъй като е един от малцината от славния ни отбор, които поддържат истинска спортна форма, тъй като не е спирал да тренира. Отпадна и Христо Стоичков, който си имал служебни ангажименти с мексиканската телевизия, за която работи, пише "24 часа".

С Любослав Пенев е бил проведен разговор, но той категорично е отказал да се включи в състава на бившите си колеги. След като беше освободен от поста национален селекционер Пенев нападна остро Йордан Лечков и Емил Костадинов. Президентът на БФС Борислав Михайлов ще се включи в отбора директно от Париж, където на 7 октомври нашите играят с Франция при дебюта на Хубчев на поста.