Българин прави опити да провали сигурния трансфер на нигериеца Тунде Адениджи в Левски, научи БЛИЦ СПОРТ. Нашенецът е успял да открие нападателя първо във „Фейсбук”, а след това му е поискал и телефонен номер. Той се е представил пред Тунде като Александър и като близък до „синьото” ръководство, и обявил, че шефовете могат да му дадат много повече пари, отколкото вече са му предложили.

Според наша информация футболистът е договорил личните си условия, които са в размер на 6000 евро месечно. Българинът обаче заявил на Тунде, че спокойно може да получава по 30 000 евро. И го посъветвал да настоява за тези пари, в противен случай да не подписва договора си.

Припомняме, че Левски и Съншайн Старс, клубът на Тунде, вече сключиха контракт помежду си относно сделката. Самият нападател също се е разбрал за своите пари. Вчера даже му е издадена виза, а най-късно в четвъртък е очакван в София.

Въпросният Александър, ако всъщност това е истинското му име, обещал на Тунде да го уреди със заплата 30 000 евро месечно в западноевропейски клуб, ако от „Герена” не му дадат въпросната сума.

След проведения разговор Адениджи, известен с прякора Тигъра, се свързал със своя мениджър и му разказал всичко. Импресариото, който е турчин, но живее в Англия, пък от своя страна се обадил в „Левски”, за да ги информира за разговора между играча и мистериозния българин.

Междувременно пред нигерийско издание Тунде е заявил, че няма да напуска настоящия си тим Съншайн Старс. Той обещал на треньора си да остане.

В „Левски” обаче се надяват, че нападателят ще пристигне в четвъртък, за да мине медицински прегледи и да подпише официално договора си.