Финалните срещи на два турнира за купата на община Петрич ще се играят в навечерието на празника на града - 6 май - Гергьовден, съобщиха от общината. От 17:45 часа на 5 май започва финалът на работническия турнир по футбол за купата на общината. Официални гости на награждаването в Петрич ще бъдат легендарният нападател Петър Жеков - носител на златна, сребърна и бронзова обувка за голмайстор на страната, и друга футболна легенда от близкото минало - Георги Денев, петкратен шампион на България с ЦСКА.

Също на 5 май от 19:45 часа започва финалът на детско-юношеския турнир по футбол за купата на община Петрич между ОФК Беласица и ФК Мечетата. Гости за награждаването ще бъдат Асен Марков, заместник-министър на младежта и спорта, и Антон Попов - заместник изпълнителен директор на БФС.

БФС подарява 200 спортни екипа за деца, родени 2005 година, в община Петрич, информираха от общината. Всички отбори, участници във футболните турнири, ще получат от кмета Димитър Бръчков по един флаг с емблемата на община Петрич.