Българският футболен съюз пожела успех на всички участници в новосформираната Първа професионална лига, която започва утре със срещата между новаците в елита Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик (Бургас) - от 19:00 часа на "Лаута".

Съобщението, публикувано на сайта на БФС:

Ден преди началото на сезон 2016-17, Българският футболен съюз пожелава успех на всички отбори, участници в Първа професионална лига!

Първенството ще започне с нов формат, който в началото на миналия месец бе единодушно одобрен от клубовете и заинтересованите страни.  

Факт, който ни кара да вярваме, че именно това е верният път за повишаването на атрактивността на шампионата и създаването на по-качествен краен продукт.

През новия сезон силно се надяваме, че сътрудничеството между клубовете и Българския футболен съюз ще продължи да бъде на високо ниво и че това партньорството ще е благотворно за развитието на футбола в страната.

Убедени сме, че въпреки трудната икономическа среда, с помощта на извършените реформи и с подкрепата на държавата, стадионите ще станат по-приветливи и сигурни за приятелите на футбола.

Напомняме, че расизмът и ксенофобията нямат място по стадионите и призоваваме за спазването на феърплея преди, по време и след края на футболните срещи.   

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа