ЦСКА приема Монтана от 17:30 часа в мач от 24-ия кръг на Първа лига. "Армейците" ще направят всичко възможно да се завърнат на победния път след загубата с 1:2 от Левски във вечното дерби. Миналата седмица "червените" заличиха позитивните впечатления от първите си мачове за 2017 година, като завършиха 0:0 с Ботев на "Армията", а след това допуснаха и пълен обрат срещу "сините". Това бе първо поражение за ЦСКА от 9 мача насам (6 победи и 3 загуби).

Избраниците на треньора Стамен Белчев днес ще търсят убедителна победа, с която да възвърнат позагубеното си самочувствие. Домакините ще бъдат без нападателя Фернандо Каранга, който е контузен. Аут е заради травма е и универсалният бранител Александър Дюлгеров. Талантът Стойчо Атанасов също има контузия и остана извън групата. Вместо Каранга на върха на атаката се очаква да започне Кевин Кубемба, а по дясното крило Кирил Десподов най-вероятно ще замени Густаво Кулма. Давид Симао пък почти сигурно ще замести наказания за един мач Петрус Бумал в средата на терена. Арсенио Нунеш и Руи Педро ще са другите офанзивни футболисти на домакините.

ЦСКА спечели първия мач като гост на Монтана в Ловеч с 2:0. Попаденията тогава реализира Милчо Ангелов, който блесна след като се появи като резерва.

Монтана ще играе без особено напрежение, след като наставникът Атанас Джамбазки открито призна, че до края на редовния сезон целта пред отбора е да се обиграе за баражите за оставане в Първа лига.

В предни позиции за гостите ще атакува Атанас Илиев, а дебют ще направи аржентинският защитник Сантяго Виафани, който е минал през юношеските формации на Бока Хуниорс и Реал (Мадрид). Аут поради контузии са двама основни футболисти на Монтана - Стивън Петков и Даниел Генов.

Вероятни състави:

ЦСКА: Георги Китанов, Станислав Манолев, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Антон Недялков, Пинто, Давид Симао, Кирил Десподов, Руи Педро, Арсенио Нунеш, Кевин Кубемба
Треньор: Стамен Белчев

Монтана: Евгени Александров, Сантяго Вияфани, Сар, Бамба, Игуманович, Костадин Дяков, Даниел Гаджев, Сергей Георгиев, Ивеля, Андреас Васев, Атанас Илиев
Треньор: Атанас Джамбазки

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)

Всичко за Първа лига