Ангел Славков напусна поста старши треньор на третодивизионния ОФК Беласица Петрич. Причината е разминаване в договорените параметри и условия за работа и поети ангажименти от страна на бившия шеф на отбора д-р Христо Мазнейков и новата управа на футболния клуб, който беше трансформиран от сдружение с идеална цел в еднолично дружество с ограничена отговорност в началото на месеца. Славков за последно води третодивизионния отбор в днешната проверка срещу Рилски спортист в Самоков, загубена с 0:1.

"Още вчера информирах ръководството за решението ми да си тръгна. Преди контролата днес казах и на момчетата, че това ще бъде последния ни мач заедно", коментира за БТА Славков.

"Оставям добре подготвен отбор с футболисти, научени да си доставят удоволствие от футболната игра. Смятам, че част от тях имат възможности да играят в професионални отбори. Пожелавам успех на Беласица и се надявам клубът да се върне в най-кратки срокове на стадион "Цар Самуил" и в професионалния футбол, където му е мястото. Петрич и многото хора, обичащи футбола в този прекрасен град, го заслужават", каза още Славков.