Не всичко върви по мед и масло в Ботев (Пловдив). В четвъртък късно вечерта се проведе среща на миноритарните акционери от Сдружение „ПФК Ботев“, след която стана ясно, че има огромна дупка в бюджета на „жълто-черните". На разговора в хотел „Империал" стана ясно също, че при тази структура на капитала трудно някой чрез Ботев би построил стадиона край Бирената фабрика.

„Положението в Ботев тежко. След напускането на г-н Румен Чандъров се отвори дупка в бюджета, която не е запълнена. Отделно след развалянето на концесията на плажа в Слънчев бряг доста спонсори спряха да помагат на клуба. Засега само г-н Георги Самуилов изпълнява ангажиментите си, като дори и ги надвишава. Нашият шанс е стадионът, като обсъждаме развалянето на концесията. Всичко е в ръцете на общината и се надяваме чрез законови механизми концесията да бъде прекратена.

В момента Ботев постоянно трупа задължения. За нас надеждата умира последна. Ние доста пъти сме изпадали в такава ситуация, но сега пак е трудно. Разбира се, г-н Самуилов притежава 60% от акциите. Надяваме се той да има нов партньор, за да може ситуацията да бъде по-различна, но за момента при тази структура на капитала трудно някой през Ботев би построил стадиона", каза председателят на сдружението Борис Гиздаков пред "Меридиан мач".

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВА ЛИГА