Юношите младша възраст на Берое записаха победа и загуба в Елитната група до 17 г. в рамките на четири дни. На 23 май момчетата на Атанас Димитров гостуваха на Пирин в Благоевград и спечелиха двубоя с 1:0. Беройци бяха мотивирани за реванш срещу този съперник, след злощастната загуба в Стара Загора през есента. До 60-та минута старозагорци имаха известно игрово предимство, но тогава Денислав Станчев бе отстранен от игра за удар без топка. 15 минути по-късно бе извършено нарушение срещу Магдален Петров почти на аут линията и Руси Чернаков се разписа с директен удар – 0:1. Това се оказа и победното попадение за Берое U17 в двубоя.

След този мач бе взето решение в оставащите два мача от Елитната група до 17 г. участие да вземат предимно футболисти от година по-малкия набор 2000.

Така днес в домакинския мач срещу Ботев (Пловдив) излязоха предимно играчи от отбора на Сидер Димитров. Берое загуби двубоя с 1:3, а почетното попадение за домакините бе дело на Божидар Димитров.

Берое до 17 г. има 40 т. в актива си и е на осмо място в класирането на Елитната група кръг преди края. В последния си двубой „зелените“ гостуват на Спартак в Пловдив, а двубоят е насрочен за 15 ч. на 30 май.