Треньорът на Берое Ферарио Спасов похвали футболистите си за силния мач срещу Левски и постигнатата победа с 1:0. Старозагорци стигнаха до успеха с гол на Мартин Райнов в 12-ата минута и спряха серията си от три поредни загуби.

"Всяка победа е ценна за нашия отбор. Наистина се натрупа огромно напрежение от трите ни поредни загуби, които можехме и да не допуснем, но така се случиха нещата. Сега съм доволен, че момчетата излязоха от тази ситуация. Имахме проблеми с трима наказани, двама невъзстановени влязоха, но пък когато има желание и агресия, нещата се получават. Стана хубав, отворен мач. Левски изпусна положения, но пък и ние имахме хубави контри", коментира пред Диема Спорт 2 Феро.

"В крайна сметка спечелихме този мач, което ни носи самочувствие, но не ни носи подобрение на позициите. Бяхме си поставили цел за Топ 6 и има леко разочарование. Трябваше ни такава победа, за да зарадваме хората и ръководителите. Туширахме напрежението, очаквам в следващите два мача да играем за победа и да не се главозамаем", сподели Спасов. Според него момчетата му са показали този начин на игра още в предишната среща с Ботев, загубена с 0:2 - "Срещу Ботев обаче прегоряхме. Днес играхме по същия начин, те ни натискаха, но аз бях убеден, че имаме характер и себеотдаденост. Доста критики понесохме за последователните ни загуби и те бяха обективни, но си има и субективни причини за пораженията ни до момента."

"Решаваща заслуга имаше срещата на ръководителите с играчите. Това внесе спокойствие. След като загубихме шансове за шестицата падна и напрежението и това оказа влияние. Хареса ми, че победихме отбор, който беше във възходящо психологическо състояние", каза треньорът на Берое.

"Никога не съм се притеснявал за моя пост. 27 години в нашия футбол съм минал през всякакви перипетии. Важно е хората да си тръгват доволни от стадиона. Не искам защита от никого, защото си познавам възможностите. Това е пътят, не трябва една-две загуби да ни вкарват в драми, които не помагат на никого", коментира Спасов и говори за целите до края на сезона - "Форматът на първенството е такъв, че всичко може да стане и не се отказваме от предстоящото. Искам до края на редовния сезон да вземем всичко, в плейофите имаме шанс за европейски излаз. Не искам да приказвам сега и да изпадам в другата крайност. Нека се порадваме сега и да се подготвим за мача с Монтана в петък."

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)
Всичко за Първа лига