Треньорът на Берое Ферарио Спасов остана разочарован от загубата с 2:3 от Локомотив (Горна Оряховица) в първия мач на двата тима от втората осмица в шампионата. Феро е на мнение, че някои съдийски отсъждания не са били правилни.

"След една преднина за гостите от три гола ние направихме всичко възможно да върнем два, а имаше достатъчно време да достигнем до резултат, различен от загубата. Положихме много усилия. Нямам претенции към желанието на момчетата Този червен картон натежа в един момент. Докато подготвяхме смяната, се получиха два бързи гола. Третият гол стана с девет човека и не знам защо толкова дълго наш състезател не можеше да влезе. Съперникът използва точно тези моменти – с три удара във вратата ни вкараха три гола, което е доста добра успеваемост. За нас желанието и мъжката игра бе важна. Независимо, че загубихме мача имаше много моменти, в които ако играехме така нямаше да паднем. Трябваше да проявим характер и в предните срещи, и сега щяхме да имаме повече точки. Понякога даваш всичко от себе си, но не стигаш до победата. Само преди няколко дни пък спечелихме срещу Локомотив (Пловдив)", каза Спасов.

"Хареса ми желанието и агресивната игра и неискането мачът да завърши по този начин докрай. Просто загубихме и нямаме друг път – продължаваме напред", продължи Феро.

"Понякога неадекватни съдийски решения влияят на два отбора, които искат да се надиграват и направят мъжки мач. Натежават нещата в друга посока. Ние сме потърпевши през този полусезон. Проявяваме разбиране и никога не сме имали претенции, но това, което стана в този мач ми дава повод да си мисля, че не всичко беше наред. Изнервиха се момчетата много от някои съдийски отсъждания и попаднахме в едно излишно напрежение, което съдийската бригада също може да го направи. Брагадата има вина за нашата загуба в мача", изтъкна треньорът на Берое.

Попитан как ще процедирате с играчите, чиито договори изтичат скоро, Феро обясни: "Ще е трудно. Цифрата е голяма. Имаме го предвид. Ще намерим решение. Важно е да стигнем до там."

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига