След като Димитър Бербатов бе нареден от изданието Onefootball сред мечтаните свободни агенти, пред него се появи пореден интересен вариант за трансфер, който би могъл да го събере в един отбор с български национал. Италианският елиртен тим Палермо, където  играе Ивайло Чочев, се оглежда за нападател и обмисля възможността да ангажира Бербатов, твърди изданието "Палермо 24".

В списъка на тима от остров Сицилия има още куп играчи и българинът не е на челните позиции в него. От клуба искаха да привлекат и друг български нападател - Андрей Гълъбинов, но в последния момент сделката се разсъхна. Другите варианти пред Палермо за нов нападател са Емануел Адебайор, Маруан Шамак и Федерико Македа.

Преди ден в Англия съобщиха, че интерес към Бербатов проявява Съндърланд. Новината е на изданието chroniclelive.co.uk, което твърди, че Дейвид Мойс гледа към ситуацията около българина. Освен Бербатов опция пред специалиста са също свободни агенти - Виктор Аничебе, Никлас Бендтнер и Питър Одемвинге. Самият Мойс обаче обяви пред „Гардиън”, че е опитал всичко възможно да подпише с нов таран в последните часове на трансферния прозорец, но не е успял да го стори и ще разчита на наличния потенциал поне до зимата. 

В последните седмици се пишеше за интерес на Легия (Варшава) към Бербатов, както и от страна на египетския Ал-Ахли. Преди това БЛИЦ писа, че варианти пред българина са Астън Вила, Нюкасъл и Нотингам, а на опашката бе спряган и Дарби Каунти.