Появата на Димитър Бербатов на "Олд Трафорд" разбуни духовете и накара феновете на тима да призоват мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо да подпише с българина. Към еуфорията на феновете се присъединиха и журналисти от различни медии.

Изданието "soccersouls" публикува интересен материал, който е озаглавен "Три причини Моуриньо да вземе Бербатов в Юнайтед:

"Димитър Бербатов направи сензационно завръщане на "Олд Трафорд" и публикува снимка с капитана на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. Завръщането обаче се оказа с цел българина да си възвърне формата и да бъде по-апетитен за английските тимове, тъй като е свободен агент от лятото.

Феновете на Манчестър Юнайтед обаче полудяха по своя любимец и призоваха той отново да облече екипа на клуба. Тук ще разгледаме три причини, поради които Берба е обожаван и ще бъде добре за всички, ако подпише с тима на Жозе Моуриньо:

Неговата класа и богат опит
Джанфранко Дзола, Денис Бергкамп, Рууд ван Нистелрой, Робин ван Перси и Златан Ибрахимович са от най-добрите нападатели, които са надарени с техника с топката в краката си и са красили Висшата лига. Би било огромна грешка нашият любим Бербатов да не бъде включен в този списък.

Неговото докосване винаги излъчва класа. Начинът, по който той овладява дългите подавания, ще ви накара да се чувствате сякаш в този момент времето спира. Силата и издръжливостта са неща, което избледняват с възрастта, но докосването на топката е нещо, което никога не го напуска. В момента Юнайтед не разполага с много технични футболисти и Бербатов би вкарал необходимата класа в атаката.

Той има девет сезона във Висшата лига с Тотнъм, Юнайтед и Фулъм. Има над 300 мача и 122 гола, а опитът му ще бъде много полезен за футболисти като Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал.

Нападател от старата школа
В епохата на нападатели, които действат като първа линия на защитата и от тях се очаква да пресират съперника, Бербатов ще ни отведе назад във времето, когато отговорността на нападателя бе просто да вкарва голове за тима си.

Хората в наши дни често съдят един играч много бързо, ако той не показва готовност да помогне в защита. Ибрахимович, Месут Йозил и други имат всичко, но трябваше да се изправят срещу много критики за подхода си към защитните действия. Същото беше и с Берба в най-добрите му времена. Той никога не е показвал желание да помага на защитата и винаги имаше само една цел - голове.

На 35 години не можете да очаквате Бербатов да се връща в защита и да пресира съперника, но той ще донесе много голове на тима. Неговият глад и апетит за попадения все още го има и може да бъде от голяма помощ за Юнайтед през втората половина на сезона.

Ибра и Берба заедно на терена
Златан Ибрахимович, Уейн Рууни, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд. Това са опциите, които Жозе Моуриньо има на свое разположение за поста централен нападател. Не се вижда необходимост да бъде включен и Бербатов в състава.

Но има нещо, което е абсолютно вълнуващо - идеята Димитър Бербатов и Златан Ибрахимович да бъдат заедно на терена на "Олд Трафорд". Мисълта, че тези двама изключително класни нападатели и майстори на играта, може да се разхождат в атаката на Юнайтед пред предната част на трибуна "Стретфорд Енд", е удоволствие за всички сетива.

Макар шансовете всичко това да се случи са нищожни, феновете несъмнено биха били много щастливи да видят Бербатов отново с екипа на Манчестър Юнайтед".