Още един вариант за отбор се появи пред Димитър Бербатов. След като по-рано през деня издание го нареди сред мечтаните свободни агенти, в Англия съобщиха, че интерес към него проявява Съндърланд. Новината е на chroniclelive.co.uk, който съобщава, че Дейвид Мойс гледа към ситуацията около българина.

Съндърланд има спешна нужда от поне едно ново попълнение в атака и Бербатов е една от опциите. Дани Греъм и Стивън Флетчър напуснаха „черните котки“ през летния трансферен прозорец, а Фабио Борини е контузен и ще отсъства от игра през следващите три месеца.

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс може да разчита в нападение единствено на опитния Джърмейн Дефоу. Освен Бербатов опция пред специалиста са също свободни агенти - Виктор Аничебе, Никлас Бендтнер и Питър Одемвинге.

Съндърланд искаше да привлече Стивън Нейсмит под наем от Норич, но „канарчетата“ не се съгласиха на подобна сделка.

В последните седмици се пишеше за интерес на Легия (Варшава) към Бербатов, както и от страна на египетския Ал-Ахли. Преди това БЛИЦ писа, че варианти пред българина са Астън Вила, Нюкасъл и Нотингам, а на опашката бе спряган и Дарби Каунти.