Появата на Димитър Бербатов на Бъндеришка поляна вчера предизвика истинска еуфория сред зрителите. Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и Висшата лига уважи голямото събитие - Световната купа по сноуборд, на която Радослав Янков извоюва победа в петък и второ място вчера. Бербо беше един от хората, които първи поздравиха състезателя от Чепеларе след финала. Митко сподели на Радо, че е впечатлен от това, което прави, пожелавайки му още много успехи.

След събитието президентът на БФСки Цеко Минев разкри защо футболната ни знаменитост е наградил призьорите в неделния ден на Световната купа. Предположенията бяха, че Бербатов е получил специална покана, но се оказа, че не е така. Още докато е бил в Лондон, за да реди трансфер, голмайсторът е позвънил на Минев с молба да дойде в Банско и да подкрепи състезателите ни.

"Да, той първи ми се обади. Казах му "Идвай". Като голям спортист Бербатов знае какъв труд стои зад такива постижения като на Радослав Янков", обясни Минев.

"Дойдох да подкрепя Радо, защото момчето постига успехи. Не разбирам много от зимни спортове, защото през кариерата си не съм имал разрешение да ги практикувам. Радо си знае най-добре какво стои зад успехите му, но всичко е резултат от много тренировки. Радостно е, че в Банско правим такива добри състезания", коментира Бербатов.

 

Снимки: LAP.BG: