Димитър Бербатов е бил потърсен от представител на английски клуб, разбра БЛИЦ СПОРТ от достоверни източници. Разговорът е бил проведен навръх Великден. Очаква се в началото на следващата седмица британците да отправят конкретна оферта към 35-годишния български нападател.

Става въпрос за отбор, заемащ едно от челните места на Чемпиъншип, т.е. за тим, който почти сигурно ще играе във Висшата лига през следващия сезон.

Припомняме, че интригата във второто ниво на английския футбол е изключително драматична. Там лидер е Мидълзбро с 88 точки, втори и трети са Бърнли и Брайтън с 87 точки.  Бърнли и Брайтън са с мач по-малко – днес приемат съответно КПР и Дарби Каунти.

Последният и решителен кръг е в събота, 7 май. Първите два отбора в крайното класиране влизат директно във Висшата лига, а третият, четвъртият, петият и шестият ще играят баражи за още едно място.

„Същинските преговори още не са започнали. Това ще се случи, след като въпросният клуб си осигури със сигурност виза за елита. Митко се чуди дали да приеме предизвикателството с евентуално завръщане в Англия. Той си дава сметка, че вече не е млад, но защо да не опита за последно от магията на английския футбол. По всяка вероятност Бербо ще изчака и други оферти, които тепърва ще пристигат”, коментират близки до нападателя.

Друг източник на БЛИЦ СПОРТ разкри, че вчера, навръх Великден, Бербатов е имал продължителен разговор със Стилян Петров, който сензационно обяви, че се завръща на терена. Стенли е подхвърлил на Митко дали има нещо против двамата да се съберат заедно в Астън Вила от следващия сезон, въпреки че „виланите” ще играят в Чемпиъншип.

Преди година Бербо водеше усилени преговори с бирмингамския клуб, но сделката пропадна и българинът потегли към Гърция.

Договорът на Бербатов с ПАОК изтича в края на сезона. Нападателят обаче няма да го поднови. Той все още не е решил на 100 процента дали да сложи край на кариерата си или да поиграе още един сезон там, откъдето получи най-добро предложение.