Димитър Бербатов даде специално интервю за Фейсбук страницата на "CNN International", в което сподели любопитни неща от своята кариера, както и изрази очакванията си за бъдещето. На въпрос дали би заиграл в Китай, бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и Висшата лига отговаря: "Трябва да попитам жена ми, имаме две деца. Ако някой каже, че отива в Китай заради футбола, не му вярвайте."

"Все още съм активен футболист. Трудно е да се спре с футбола. Продължавам да поддържам форма. Тренировките стават навик, тренирам вече 17 години. Ако не го правя, е странно за мен", обясни Бербо.

Голмайсторът каза как протича един негов ден - "Първо водя децата на училище, после - или фитнес, или футбол. Ако си професионален спортист, футболист, заради себе си продължаваш да поддържаш форма. Заради футбола трябва да се откажеш от много неща. Ако продължиш да играеш след 35-годишна възраст, заслужаваш респект."

"Не мога да посоча само един от любимите ми футболисти от Манчестър Юнайтед. Това би означавало да обидя другите. Гигс, Скоулс, Гари Невил – трябваше да ги слушам, гледам и да се уча от тях. Юнайтед спечели Шампионска лига, година преди дойда. Имах честта да работя със сър Алекс Фъргюсън. Там като отидеш, започваш наново да учиш. Манталитетът на победители, например... Исках да стана шампион, а за това трябваше да продължа да се уча", коментира Бербатов.

"Винаги съм подкрепял бившите си клубове. Искам да гледам хубав футбол, когато един срещу друг излизат два от тях. В неделя бях на Фулъм – Тотнъм, например, и исках да гледам хубав футбол, защото това са два от моите предишни отбори", каза Митко.

"На тренировките аз играя като централен защитник. Ако играеш на тази позиция, разбираш как нападателите действат, играя го нещо като шпионин. Моят баща беше футболист. Сега с приятели продължавам да играя и винаги съм централен защитник", сподели още Бербатов.

"Всяка генерация има своите известни спортисти, във всяка страна е така. За България най-големият е Христо Стоичков. Той е един от най-големите и остава такъв. Аз се опитах да бъда най-добрият от моята генерация", каза опитният нападател.

"Рууни? Само хубави неща за него. След като е станал голмайстор номер 1 за Юнайтед и на Англия, заслужава само хубави неща", добави Бербо за бившия си съотборник на "Олд Трафорд" и свой голям приятел.

"Моето бъдеще? Най-доброто е да започна веднага да играя. Все още се чувствам добре, в добра форма съм. Сутрин, като се събудя, се чувствам добре. Ще продължа да поддържам форма. Ако нещо се появи като добра възможност за клуб, ще отида, ако не - ще спра с футбола", каза Бербатов.

"Всеки футболист смята, че може да стане добър треньор. Нормално е и аз да се занимавам с футбол и занапред. Но аз мога да бъда успешен и в други области.“