Българския нападател Димитър Бербатов обяви, че има огромно желание отново да играе за отбор в английската Висша лига.

"Надявам се скоро да си намеря отбор. Във футбола не става дума за възраст, а за това дали го можеш, или не. Затова се надявам отново да ме видите скоро на терена", заяви Бербатов в интервю за BBC Radio 5, дадено преди началото на двубоя между два от бившите му отбори - Тотнъм и Байер (Леверкузен). Той изгледа мача на "Уембли" заедно с агента си Емил Данчев, а Леверкузен спечели с 1:0.

Запитан къде може да стане това, българинът отговори: "Вероятно тук, в Англия. Когато си играл във Висшата лига, не искаш да ходиш някъде другаде. Затова се надявам, че мога да играя отново тук. Би било страхотно за мен. И преди съм казвал, че най-важното за мен е да забавлявам хората с играта си. Някои футболисти показват все още, че възрастта няма значение във футбола. Пример за това е Франческо Тоти. Така бе и с Райън Гигс”.

„Знам къде се намирам на този етап от кариерата си. Бих бил щастлив да играя за отбор, който може да използва моя опит и познания. Мога да помогна на младите играчи да се развиват и да направя съответния тим по-силен. В крайна сметка всичко опира до това някой да поиска да дойда в неговия отбор и да играя", завърши българинът, който в момента е свободен агент.