Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов ще подкрепя Фенербахче и Желко Обрадович във финала на Евролигата срещу Олимпиакос. Двубоят е в неделя в Истанбул, а Тити от няколко дни е в турския мегаполис. Припомняме, че треньорът на "фенерите" Желко Обрадович е кръстник на единия от синовете на Тити. Бившият дългогодишен помощник на Желко - Димитрис Итудис, е кръстник на другия син на Тити.

И когато двамата треньори играха един срещу друг миналата година на финала на Евролигата Тити Папазов бе изправен пред дилема. Итулис или Обрадович... През 2016 година спечели ученикът - Димитрис Итудис с ЦСКА Москва.

Тази година обаче Тити няма да има колебание и ще си спести поне един проблем за финалния мач. ЦСКА Москва с Итудис отпадна от Олимпиакос на полуфиналите и така на финала остана само Желко Обрадович с Фенербахче. А срещу тях се изправя гръцкия гранд Олимпиакос. Сръбският легендарен наставник има още една причина да иска силно титлата. Той се превърна в икона за другия гръцки гранд Панатинайкос, с който спечели 5 пъти трофея в Евролигата. А сега на пътя му застава дългогодишния противник на гръцка сцена - Олимпиакос.

Желко има до момента 8 купи от Евролигата - 5 с Панатинайкос и по една с Партизан, Хувентут и Реал Мадрид. Треньорът преследва девети трофей с пети различен отбор в кариерата си! Нито един друг специалист не е правил подобно нещо в европейския баскетбол.