Александър Везенков продължава с добрите си изяви за Барселона от началото на сезона. Българинът получава по средно 20-ина минути през новия шампионат от треньора Йоргос Барцокас и оправдава напълно доверието. Президентът на Левски Константин Папазов бе гост в студиото на Диема за двубоя Баскония – Реал (Мадрид). Той направи доста обширен коментар за представянето на Везенков в Барселона.

„През лятото имаше много песимисти, когато беше привлечен Виктор Клавер, който играе на неговата позиция. Някои дори смятаха, че присъствието на Везенков няма да е значимо. Едва ли не се появиха мнения, че той трябва да търси ново място под слънцето. Самият факт, че остана да се бори показва качествата и характера му. Положението му не изглеждаше розово преди началото на сезона. След това обаче контузията на Долман и постоянството и себераздаването на Везенков се отблагодаряват. Той вече има серизоно присъствие в Барселона”, каза Тити Папазов.

„Сашко вече има натрупан опит от миналата година. Със своя професионализъм и себераздаване, с качествата, които притежава, ще продължи да върви нагоре. Всеки един миг, в който се появи на терена, е изключително полезен.

Няма как на този етап да бъде лидер. Той обаче играе винаги добре. Има моменти, в които играе много добе, но няма спадове. Това постоянство го превръща в много важен играч. Трябва и да отчетем, че е само на 21 години. Ако продължава в този дух, освен любимец на треньора, се превръща в любимец на публиката. Важно е за такъв играч да има подкрепа на публиката.

Естествено, че има и слаби страни, което е съвсем нормално за неговите 21 години. Играта му с лице към коша е изключително полезна. Той много добре умее да се позиционира, което му помага за борбите. Има добро чувство за пас. Неща, които се натрупват към статистиката му.

За тази година и половина в Барселона само адмирации за представянето му. Той е изключително целеустремен в реализиране на своите цели. Баща му беще такъв - научен на труд в Ботевград. Сашко също е възпитан така, да се труди.